Over mij

Hallo! Ik ben Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.

Ik hou van voeten! Met liefde en passie geef ik sinds 2011 alles voor mijn praktijk. Het begon op verschillende locaties: aan huis, boven een tandartspraktijk, bij een kapper en bij Schutrups Schoenen Exloo. Ik sjeesde op mijn scooter, met de pedicurekoffer tussen mijn knieën overal naartoe. Vijf jaar geleden kon ik mij vestigen in het hart van Emmen aan het Stationsplein. Een fijne plek, waar ik een heel goede tijd had. In die tijd volgde ik de opleiding tot registerpodoloog in Utrecht. Die opleiding heb ik in 2021 afgerond en tijdens het behalen van mijn diploma kwam de nieuwe locatie op mijn pad. Een plek waar ik pedicurenbehandelingen verzorg en steunzolen maak. Een droom, die in de tijd van de hectische huizenmarkt, uitkwam. Het nieuwe adres is de Noordbargerstraat 21. De straat die Emmenaren kennen van de Lidl, de Boni, de Jumper, Slijterij Gerrit van den Bos, Fysiotherapie Health Emmen en schildersbedrijf Sanders. Ik ben er trots op dat ik mij bij dit rijtje mag aansluiten en dat doe ik onder de nieuw naam Podologiepraktijk De Zandloper.

 

Waarom De Zandloper?

Lopen op zand is goed voor je voeten en de rust van een echte zandloper is mooi. Ik had deze naam al bedacht toen ik jaren terug met mijn bedrijf begon. Toen koos ik toch voor Op Vrolijke Voet, maar schreef De Zandloper ook in bij de Kamer van Koophandel. Je weet maar nooit, dacht ik. Op Vrolijke Voet leverde leuke en blije cliënten op, maar door mijn nieuwe werk als registerpodoloog en de nieuwe ontwikkeling van mijn bedrijf dacht ik: is het misschien tijd voor iets anders? Het antwoord kwam toen ik aan een tachtigjarige cliënt vertelde over mijn verhuizing. Met glimmende pretogen vertelde hij enthousiast over zijn jeugd in Noordbarge en hoe hij door de Noordbargerstraat naar het centrum liep. De straat die toen de Zandsteeg heette. Ik wist niet wat ik hoorde en voelde: dit is het! Het leek alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen en ik wist: Podologiepraktijk de Zandloper is mijn nieuwe naam. Welkom!

Algemeen

Niet nagekomen afspraken
Niet nagekomen afspraken of binnen 24 uur van te voren geannuleerd, worden met een no-show-tarief van 26,- euro in rekening gebracht.

Direct toegankelijk zonder verwijzing
Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig.
Dat mag natuurlijk wel. Je kan naar de huisarts wanneer je bijvoorbeeld niet zeker weet welke specialist jouw klacht het beste behandelt.
Kom je zonder verwijzing dan wordt er eerst een screening uitgevoerd waaruit moet blijken of de podoloog het juiste adres voor je is. 

Rolstoeltoegankelijkheid
De praktijk is rolstoeltoegankelijk, met de beperking dat de toegangsdeur 84 cm breed is. Er is geen invalidetoilet aanwezig.

Vergoedingen

Vergoeding podologie

Er is een vergoeding van steunzolen mogelijk vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Deze vergoeding kan het gehele, maar ook een deel van het bedrag beslaan. Meestal is dat een vast bedrag per jaar. 

Op de website van Stichting LOOP  kun je dit voor jouw verzekering opzoeken. Ook kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Vergoedingswijzer: https://www.loop.nl/vergoedingen

 

Vergoeding voetreflexogie

In de afgelopen jaren werd de behandeling van voetreflexologie vergoed door een aantal zorgverzekeraars. De afgelopen jaren was het steeds de vraag of dat zo zou blijven. Dit jaar zijn de vergoedingen grotendeels gestopt. Grotendeels, want begin 2022 kwam toch het goede nieuws dat Zilverenkruis nog 1 jaar gaat vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Wat fijn voor al die cliënten die hier gebruik van maken!

Dit betekent een vergoeding van 40 euro per behandeling met een bepaald maximum per jaar. Dat maximum is afhankelijk van het aantal 'sterren'. 

Ik ben lid van de Bond van Europese Reflexologen (BER) en leg om de twee jaar een examen leg. Dit maakt mij beroepslid en daarom zijn jouw voeten in goede handen!

Vergoeding Medisch Pedicure

Voor een reguliere pedicurebehandeling bestaat geen vergoeding van de zorgverzekeraar. Er is wel een vergoeding mogelijk voor patiënten met reuma of diabetes en enkele ziektebeelden.

Reuma
Voor reuma is een verwijzing van jouw specialist of huisarts nodig. Met deze verwijzing en de factuur van de pedicurebehandeling kun je een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar. Vraag de mogelijkheden na bij jouw zorgverzekeraar. De vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

Diabetes
Bij vermindering van gevoel of doorbloeding worden diabetespatiënten door de huisarts naar de podotherapeut doorgestuurd. Die zal een zorgprofiel opstellen en verwijzen naar de medische pedicure. Er is een vergoeding voor de medisch noodzakelijke voetzorg. In mijn de praktijk geldt een bijdrage van 7.50 euro.

Achterliggend ziektebeeld
Enkele zorgverzekeraars vergoeden een medische pedicurebehandeling als er een ziektebeeld als Parkinson, CVA, MS of kanker aan ten grondslag ligt. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar, want deze vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

 

Corona
Mijn leven is door corona veranderd en mijn werk in de praktijk ook. Er waren voor de contactberoepen maatregelen opgesteld en sommige daarvan blijf ik hanteren.

Waar het mogelijk is houd ik 1,5 meter afstand en ik begroet je vriendelijk, maar ik schud je niet de hand. Voordat je binnenkomt maakt ik de praktijk schoon. Er is tussen iedere afspraak extra tijd ingepland voor het ‘luchten van de ruimte’. Tijdens de pedicurebehandeling draag ik een schort, handschoenen en een mondmasker. Het dragen van een mondmasker is voor jou niet verplicht, maar ik waardeer het zeer als je dit wel doet.

Dank je wel!

 

Behandelingen

Registerpodologie

Door pijn aan je voet loop je niet meer lekker. Het leven wordt er zo niet leuker op, soms heb je gewoon geen zin om ergens naar toe te gaan, je wordt er moe van! 

Wil je weer fijn wandelen en lopen zonder pijn? Maak een afspraak voor een voetonderzoek en voor het eventueel aanmeten van steunzolen.

Voetreflexologie

Geef jezelf dat rustmoment en voel hoe de stress uit je lichaam glijdt. Met een drukpuntmassage op je voeten, word je in diepe ontspanning gebracht.

Je ligt op een comfortabele relaxstoel, warm onder een deken en met ontspannen muziek. Je ruikt de geur van lavendel. Laat je gedachten de vrije loop of spreekt ze uit. Doe wat jij wilt.

Medisch pedicure

Ken je dat gevoel? Je kijkt naar je voeten en die zien er niet uit zoals jij zou willen. Een nagel is gelig en er is te veel eelt. De eeltplekken gaan zelfs zeer doen en barsten open. 

Wil jij weer mooie voeten zonder pijnlijke plekken zodat je heerlijk met blote voeten naar buiten kan gaan? Maak dan een afspraak voor een pedicurebehandeling. Daar krijg je blije voeten van!