Over mij

Hallo! Ik ben Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.

Ik hou van voeten! Met liefde en passie geef ik sinds 2011 alles voor mijn praktijk. Het begon op verschillende locaties: aan huis, boven een tandartspraktijk, bij een kapper en bij Schutrups Schoenen Exloo. Ik sjeesde op mijn scooter, met de pedicurekoffer tussen mijn knieën overal naartoe. Vijf jaar geleden kon ik mij vestigen in het hart van Emmen aan het Stationsplein. Een fijne plek, waar ik een heel goede tijd had. In die tijd volgde ik de opleiding tot registerpodoloog in Utrecht. Die opleiding heb ik in 2021 afgerond en tijdens het behalen van mijn diploma kwam de nieuwe locatie op mijn pad. Een plek waar ik pedicurenbehandelingen verzorg en steunzolen maak. Een droom, die in de tijd van de hectische huizenmarkt, uitkwam. Het nieuwe adres is de Noordbargerstraat 21. De straat die Emmenaren kennen van de Lidl, de Boni, de Jumper, Slijterij Gerrit van den Bos, Fysiotherapie Health Emmen en schildersbedrijf Sanders. Ik ben er trots op dat ik mij bij dit rijtje mag aansluiten en dat doe ik onder de nieuw naam Podologiepraktijk De Zandloper.

 

Waarom De Zandloper?

Lopen op zand is goed voor je voeten en de rust van een echte zandloper is mooi. Ik had deze naam al bedacht toen ik jaren terug met mijn bedrijf begon. Toen koos ik toch voor Op Vrolijke Voet, maar schreef De Zandloper ook in bij de Kamer van Koophandel. Je weet maar nooit, dacht ik. Op Vrolijke Voet leverde leuke en blije cliënten op, maar door mijn nieuwe werk als registerpodoloog en de nieuwe ontwikkeling van mijn bedrijf dacht ik: is het misschien tijd voor iets anders? Het antwoord kwam toen ik aan een tachtigjarige cliënt vertelde over mijn verhuizing. Met glimmende pretogen vertelde hij enthousiast over zijn jeugd in Noordbarge en hoe hij door de Noordbargerstraat naar het centrum liep. De straat die toen de Zandsteeg heette. Ik wist niet wat ik hoorde en voelde: dit is het! Het leek alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen en ik wist: Podologiepraktijk de Zandloper is mijn nieuwe naam. Welkom!

Algemeen

Niet nagekomen afspraken
Niet nagekomen afspraken of binnen 24 uur van te voren geannuleerd, worden met een no-show-tarief van 26,- euro in rekening gebracht.

Direct toegankelijk zonder verwijzing
Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig.
Dat mag natuurlijk wel. Je kan naar de huisarts wanneer je bijvoorbeeld niet zeker weet welke specialist jouw klacht het beste behandelt.
Kom je zonder verwijzing dan wordt er eerst een screening uitgevoerd waaruit moet blijken of de podoloog het juiste adres voor je is. 

Rolstoeltoegankelijkheid
De praktijk is rolstoeltoegankelijk, met de beperking dat de toegangsdeur 84 cm breed is. Er is geen invalidetoilet aanwezig.

Vergoedingen

Vergoeding podologie

Er is een vergoeding van steunzolen mogelijk vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Deze vergoeding kan het gehele, maar ook een deel van het bedrag beslaan. Meestal is dat een vast bedrag per jaar. 

Op de website van Stichting LOOP  kun je dit voor jouw verzekering opzoeken. Ook kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Vergoedingswijzer: https://www.loop.nl/vergoedingen

 

Vergoeding instrumentele voetbehandeling

Voor een reguliere pedicurebehandeling bestaat geen vergoeding van de zorgverzekeraar. Er is wel een vergoeding mogelijk voor patiënten met reuma of diabetes en enkele ziektebeelden.

Reuma
Voor reuma is een verwijzing van jouw specialist of huisarts nodig. Met deze verwijzing en de factuur van de pedicurebehandeling kun je een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar. Vraag de mogelijkheden na bij jouw zorgverzekeraar. De vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

Diabetes
Bij vermindering van gevoel of doorbloeding worden diabetespatiënten door de huisarts naar de podotherapeut doorgestuurd. Die zal een zorgprofiel opstellen en verwijzen naar de medische pedicure. Er is een vergoeding voor de medisch noodzakelijke voetzorg. In mijn de praktijk geldt een bijdrage van 7.50 euro.

Achterliggend ziektebeeld
Enkele zorgverzekeraars vergoeden een medische pedicurebehandeling als er een ziektebeeld als Parkinson, CVA, MS of kanker aan ten grondslag ligt. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar, want deze vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

 

Wat is het verschil tussen de podotherapeut en de podoloog?

Podotherapeut / podotherapie 

Zowel podologen als podotherapeuten zijn gespecialiseerd in voettherapie, medical taping, orthesiologie en kinderpodologie. Terwijl podologen zich voornamelijk richten op het aanmeten van zolen, houdt de podotherapeut zich daarnaast bezig met instrumentele behandeling van de nagels en wondbehandeling bij diabetes- en reumapatiënten. Als medisch pedicure houd ik mij net als de podotherapeut bezig met instrumentele de behandeling van ingroeiende nagels en ernstige likdoorns. Als  registerpodoloog is mijn expertise het behandelen van voetproblemen en lichaamshouding, daardoor help ik mee met het klachtenvrij lopen, sporten, bewegen en werken.

Podologie

Het beroep registerpodologie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar een hoger niveau en is er een onderscheid ontstaan tussen een podoloog en een registerpodoloog. Alleen bij een geregistreerde podoloog is eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk.

De podologie richt zich op het behandelen en voorkomen van voetklachten, die ontstaan door een verkeerde stand of functie van de voeten en/of tenen. Zo’n verkeerde stand kan invloed hebben op het gehele bewegingsapparaat. Daarmee is een registerpodoloog een paramedicus, die preventieve zorg levert of helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Een registerpodoloog is opgeleid aan de Academie voor Podologie, staat ingeschreven bij Stichting LOOP en KABIZ en voldoet aan de bijbehorende scholing.  Zo blijft de kennis up-to-date en worden vaardigheden verdiept of nieuwe technieken aangeleerd.

De podologieopleiding opgeschaald naar het NLQF6-niveau, een Europese kwalificering die over het algemeen gelijk staat aan het Nederlandse HBO-niveau. Hierdoor kan de registerpodoloog ook diabetes- en reumapatiënten behandelen, vaak vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 

Behandelingen

Over mij

Mijn naam is Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.

Voetklachten

Heb je last van pijnlijke voeten? Of heb je andere voetklachten? Bij podologie De Zandloper kun je terecht voor de behandeling van  verschillende soorten aandoeningen en voetklachten.

Behandelingen

Bij podologie De Zandloper kun je terecht voor de behandeling van  verschillende soorten aandoeningen en  voetklachten.