Register Podologie

Gelukkig een stap vooruit

Gratis voeten onderzoek

Podologie

Last van pijnlijke voeten?
Vervelend, vooral omdat het in veel gevallen gewoon te verhelpen is.

“Verhelpen?”
Ja, het is in elk geval te verlichten.

Als je er niks aan doet, wordt je leven lastiger, word je op den duur afhankelijk van anderen en kan je niet eens meer op je gemak wandelen of een dag werken.

De eerste stap naar pijnvrije voeten is het maken van een afspraak bij Podologiepraktijk De Zandloper. We kijken samen naar de plek waar de schoen wringt en we komen tot een passende oplossing.

Je hebt minder of zelfs geen pijn. Daarna doe je de dingen waar jij zin in hebt. Sporten bijvoorbeeld of een ommetje maken.

 

 

Een steunzool helpt!

De stand van je voeten wordt gemeten
De stand van je voeten wordt onder de loep genomen, want die bepaalt voor een groot deel hoe je loopt en staat. Ook je houding is belangrijk. Je knie, heup, rug en schouders staan allemaal met elkaar in verbinding. Als daar iets niet goed zit, kan dat klachten geven. Een grote teen die niet goed beweegt geeft op den duur bijvoorbeeld knie- en rugklachten. Een steunzool helpt je daar gelukkig bij.

Staan op de spiegelplaat
Tijdens het onderzoek sta je op een groen verlichte ‘spiegelplaat’. Daardoor kan ik de onderkant van je voeten zien. Dat is handig, want het geeft al een beeld over de soort voeten die je hebt. Heb je platvoeten of holvoeten of iets er tussenin? Om echt te weten hoe de stand van je voeten is, wordt je voet van alle kanten opgemeten.

Onderzoeken hoe je voet beweegt
Bij het functieonderzoek wordt gekeken hoe je voet beweegt. Je zit op de behandelstoel en je voeten worden onderzocht. Kan je voet naar boven of beneden bewegen? Hoe flexibel zijn je tenen? Heb je soepele voeten of juist niet? Te soepel kan problemen geven, maar te stijf ook. In beide gevallen kan een steunzool helpen. De steunzool zorgt voor stabiliteit, zodat je minder beweeglijk bent en bijvoorbeeld niet door je enkels gaat. Een steunzool kan ook zorgen voor meer beweeglijkheid, zodat je je grote teen bijvoorbeeld beter kunt buigen. Natuurlijk geeft een steunzool ook rust, zodat je minder pijn hebt en je voet kan herstellen van een likdoorn, een ontsteking of een peesaandoening.

Een scan van je voeten
Wanneer blijkt dat steunzolen jou kunnen helpen, gaan we je voeten scannen. Je staat op een glasplaat en er wordt een soort ‘kopie’ van je voeten gemaakt. De scan van je voeten zie je op de computer. Het is de basis voor het digitaal uittekenen van de zolen. Iedere zool is uniek en wordt speciaal voor jouw voeten ontworpen.

 

Digitaal tekenen van de zool
Op basis van het onderzoek en de scan wordt de zool digitaal getekend. Iedere zool is uniek en wordt speciaal voor jouw voeten ontworpen. Dit ontwerpt wordt door een extern bedrijf gefreesd. De vorm dit na het frezen overblijft is jouw basisvorm van de zool. 

De steunzool op maat gemaakt
In mijn werkplaats maak ik de zool af. Onder sommige zolen lijm ik een stukje kurk of plaats ik een hakverhoging. Soms is er een versteviging nodig of komt er juist heel zacht materiaal op de zool, zoals voor reuma- en diabetespatiënten. Daarna wordt de zool mooi glad geschuurd en op maat gemaakt. De zool past precies in je schoen. Het dekje dat jij hebt uitgekozen komt erop en de steunzool is klaar. Daar word ik blij van en jij kan gelukkig een stap vooruit!

Maak een afspraak en kom van je pijn af.

Behandelingen

Over mij

Mijn naam is Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.

Voetklachten

Heb je last van pijnlijke voeten? Of heb je andere voetklachten? Bij podologie De Zandloper kun je terecht voor de behandeling van  verschillende soorten aandoeningen en voetklachten.

Behandelingen

Bij podologie De Zandloper kun je terecht voor de behandeling van  verschillende soorten aandoeningen en  voetklachten.

Rebecca heeft mij geleerd maandelijks aandacht te schenken aan mijn voeten door middel van voetreflexologie. Nu verzorg ik mijn voeten en kom tot actie met pijnklachten! Ik liep op verkeerde schoenen, want die waren te smal en te klein. Rebecca heeft mij goede tips gegeven over schoenen met een afwikkelbalk en ze heeft goeie steunzolen gemaakt. Lopen met mijn stijve teen gaat nu prima. Rebecca is top en ook nog een heel oprechte natural woman!

Suzanne Doldersum – Emmen

Het is fijn dat Rebecca heel klantgericht is, door te luisteren naar voetproblemen. Ze komt net zo lang met allerhande oplossingen, totdat de juiste gevonden is. Door de zooltjes heb ik meer steun en vooral geen wrijving meer en daardoor geen likdoorns tussen de tenen. Ik heb de hele winter geen last meer gehad! Overigens is een voetreflexbehandeling ook heerlijk!

Marian Vroomen – Schoonoord