Register Podologie

Gelukkig een stap vooruit

Gratis voeten onderzoek

Podologie

Last van pijnlijke voeten?
Vervelend. Vooral omdat het in veel gevallen gewoon te verhelpen is.

“Verhelpen?”
Ja, en in elk geval verlichten.

Want als je er niks aan doet, wordt je leven lastiger. Word je op den duur afhankelijk van anderen. En kan je niet eens meer op je gemak wandelen of een dag werken.

De eerste stap naar pijnvrije voeten is een gratis voetonderzoek bij Podologiepraktijk de Zandloper. Dan kijken we naar waar de schoen wringt en komen met een passende oplossing.

Je hebt minder of zelfs geen pijn. En doet de dingen waar jij zin in hebt. Sporten bijvoorbeeld. Of een ommetje lopen.

Maak een afspraak voor een gratis voetonderzoek. Vul even het contactformulier in.

 

Een steunzool helpt!

De stand van je voeten wordt gemeten
De stand van je voeten wordt onder de loep genomen, want dat bepaalt voor een groot deel hoe je loopt en staat. Ook je houding is belangrijk. Je knie, heup, rug en schouders staan allemaal met elkaar in verbinding. Als daar iets niet goed zit, kan dat klachten geven. Een grote teen die niet goed beweegt geeft op den duur bijvoorbeeld knie- en rugklachten. Een steunzool helpt je daar gelukkig bij.

Staan op de spiegelplaat
Tijdens het onderzoek sta je op een groen verlichte ‘spiegelplaat’. Daardoor kan ik de onderkant van je voeten zien. Dat is handig en geeft al een beeld over of je platvoeten of holvoeten hebt, of iets er tussenin. Om echt te weten hoe de stand van je voeten is, wordt je voet van alle kanten opgemeten.

Onderzoeken hoe je voet beweegt
Bij het functieonderzoek wordt gekeken hoe je voet beweegt. Je zit op de behandelstoel en je voeten worden onderzocht. Kan je voet naar boven of beneden bewegen? Hoe flexibel zijn je tenen? Heb je soepele voeten of juist niet? Te soepel kan problemen geven, maar te stijf ook. In beide gevallen kan een steunzool helpen. De steunzool zorgt voor stabiliteit, zodat je minder beweeglijk bent en bijvoorbeeld niet door je enkels gaat. Maar een steunzool kan ook zorgen voor meer beweeglijkheid, zodat bijvoorbeeld je grote teen beter kunt buigen. Natuurlijk geeft een steunzool ook rust, zodat je minder pijn hebt en je voet kan herstellen van een likdoorn, een ontsteking of peesaandoening.

Een scan van je voeten
Wanneer blijkt dat steunzolen jou kunnen helpen, gaan we je voeten scannen. Je staat op een glasplaat en er wordt een soort ‘kopie’ van je voeten gemaakt. De scan van je voeten zie je op de computer. Het is de basis voor het digitaal tekenen van de zolen. Iedere zool is uniek en wordt speciaal voor jouw voeten ontworpen.

 

Digitaal tekenen van de zool
Op basis van het onderzoek en de scan wordt de zool digitaal getekend. Iedere zool is uniek en wordt speciaal voor jouw voeten ontworpen. Dit ontweropt wordt door een extern bedrijf gefreesd. Dat is de basisvorm van de zool. 

De steunzool op maat gemaakt
In mijn werkplaats maak ik de zool af. Onder sommige zolen lijm ik een stukje kurk of maak ik een hakverhoging. Soms is er een versteviging nodig of komt er juist heel zacht materiaal op de zool, zoals voor reuma- en diabetespatiënten. Daarna wordt de zool mooi glad geschuurd en op maat gemaakt. De zool past precies in je schoen. Het dekje dat jij hebt uitgekozen komt erop en de steunzool is klaar. Daar word ik blij van en jij kan gelukkig een stap vooruit!

Maak een afspraak en kom van je pijn af.

Behandelingen

Registerpodologie

Door pijn aan je voet loop je niet meer lekker. Het leven wordt er zo niet leuker op, soms heb je gewoon geen zin om ergens naar toe te gaan, je wordt er moe van! 

Wil je weer fijn wandelen en lopen zonder pijn? Maak een afspraak voor een voetonderzoek en het aanmeten van steunzolen.

Voetreflexologie

Geef jezelf dat rustmoment en voel hoe de stress uit je lichaam glijdt. Met een drukpuntmassage op je voeten, word je in diepe ontspanning gebracht.

Je ligt op een comfortabele relaxstoel, warm onder een deken en met ontspannen muziek. Je ruikt de geur van lavendel. Laat je gedachten de vrije loop of spreekt ze uit. Doe wat jij wil.

Medisch pedicure

Ken je dat gevoel? Je kijkt naar je voeten en die zien er niet uit zoals jij zou willen. Een nagel is gelig en er is te veel eelt. De eeltplekken gaan zelfs zeer doen en barsten open. 

Wil jij weer mooie voeten zonder pijnlijke plekken? Zodat je heerlijk met blote voeten naar buiten kan gaan? Maak dan een afspraak voor een pedicurebehandeling. Daar krijg je blije voeten van!

Rebecca heeft mij geleerd maandelijks aandacht te schenken aan mijn voeten door middel van voetreflexologie. Nu verzorg ik mijn voeten en kom tot actie met pijnklachten! Ik liep op verkeerde schoenen, want die waren te smal en te klein. Rebecca heeft mij goede tips gegeven over schoenen met een afwikkelbalk en ze heeft goeie steunzolen gemaakt. Lopen met mijn stijve teen gaat nu prima. Rebecca is top en ook nog een heel oprechte natural woman!

Suzanne Doldersum – Emmen

Het is fijn dat Rebecca heel klantgericht is, door te luisteren naar voetproblemen. Ze komt net zo lang met allerhande oplossingen, totdat de juiste gevonden is. Door de zooltjes heb ik meer steun en vooral geen wrijving meer en daardoor geen likdoorns tussen de tenen. Ik heb de hele winter geen last meer gehad! Overigens is een voetreflexbehandeling ook heerlijk!

Marian Vroomen – Schoonoord