Tarieven

Podologie – Steunzolen
Podologische steunzolen  € 240,-
(bestaat uit intake, voetonderzoek, steunzolen, ophalen/passen in de schoen, evt controle/aanpassing na 6 weken)
Vervolg controle € 35,-
Tweede paar steunzolen binnen 4 maanden  € 140,-

Eerste intake/onderzoek zonder steunzolen of vervolg behandeling € 55,-

Jaarcontrole zonder nieuwe steunzolen € 45,-
Jaarcontrole met steunzolen € 205,-
Nieuw dekje  € 25,-
Aanpassing of reparatie vanaf € 25,-

Instrumentele voetbehandeling
Instrumentele voetbehandeling € 49,50
Instrumentele voetbehandeling intensief € 65,-
Ingroeiende nagel behandeling € 49,50 (exclusief kosten vilt of nagelbeugel)
Ingroeiende nagel controle behandeling € 29,50 (na 2 weken)
Nagelbeugel na voetbehandeling € 22,50
Orthese / teenhulpstukje vanaf € 57,50 (consult en vervaardigen)

Voorwaarden
De factuur graag betalen met een betaalverzoek, QR-code of per overschrijving (met een betalingstermijn van 8 dagen) of contant.
De factuur kan je voor eventuele vergoeding zelf indienen bij de zorgverzekeraar.

Voor niet nagekomen afspraak, zonder afmelding binnen 24 uur ontvang je een factuur van € 27,-

 

veelgestelde vragen

Vergoeding podologie

De vergoeding voor podologie komt uit de aanvullende verzekering. Klik op het volgende linkje om jouw vergoeding te checken: https://loop.nl/podologie/vergoedingen

zelf declareren

De factuur voor jouw consult, behandelingen of steunzolen ontvang je via de mail (of geprint wanneer digitaal niet mogelijk is).

Deze factuur kan je indienen bij de zorgverzekering en de vergoeding ontvang je op je eigen rekening. De volledige factuur maak je over naar de rekening van De Zandloper.

heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?


Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.
Dat mag natuurlijk wel. Je gaat naar de huisarts, wanneer je bijvoorbeeld niet zeker weet welke specialist jouw het beste kan helpen. 
 

is de praktijk rolstoel toegankelijk?

De praktijk is rolstoeltoegankelijk, met de beperking dat de toegangsdeur 84 cm breed is. Er is geen invalidetoilet aanwezig, maar wel een ruimte voor het toilet die afgesloten kan worden met een deur. Daar kan bijvoorbeeld een rollator kan staan.

 

Verschil Podoloog en Podotherapeut

Zowel podologen als podotherapeuten zijn gespecialiseerd in de voet. Beide beroepen doen voetonderzoek en beoordelen de biomechanica en houding van het lichaam. Zij zijn gericht op het behandelen van voetklachten.

Wat anders is, is dat de podotherapeut instrumentele behandelingen en wondbehandelingen uitvoert bij diabetes- en reumapatiënten.

Wondbehandelingen voer ik niet uit, maar door mijn jarenlange ervaring als medisch pedicure voer ik ook voetbehandelingen uit en ben ik gespecialiseerd in het behandelen van ingroeiende nagels en likdoorns. 

Het niveau

De podotherapeut heeft een afgeronde HBO-opleiding van het Ministerie van Onderwijs. Ik heb een particuliere opleiding gevolgd bij de Academie voor Podologie. Voorheen bestond deze opleiding uit een aantal modules en had geen certificeren. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Deze academy is nu een 4-jarige deeltijd opleiding en is bovendien opgeschaald naar het NLQF6-niveau. Dat is een Europese kwalificering die over het algemeen gelijk staat aan het Nederlandse HBO-niveau. In 2023 heb ik deze kwalificering behaald, doordat ik een praktijkonderzoek heb gedaan en een scriptie heb geschreven over neuropathie in de voet.

Scholing

Als paramedisch zorgverlener sta ik ingeschreven bij  Stichting LOOP en KABIZ. Om ingeschreven te staan volg ik jaarlijks scholing en dat vind ik fijn om te doen. Ik leer graag bij en daar word ik enthousiast van. Tevens heb ik een intervisiegroep opgericht met collega’s uit het hele land en heb ik een aantal keer per jaar overleg met mijn collega’s in Enschede. Zo blijft mijn kennis up-to-date. 

Behandelingen

Over mij

Hi, ik ben Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, sporten en werken zonder voetklachten? Daar zorg ik graag voor.

Voetklachten

Pijn aan je teen, voet of enkel? Met bevlogenheid en kennis help ik bij deze klachten. Welke klachten er zijn, dan lees je hier.

Behandelingen

Kom je naar de praktijk met voetklachten? Dan kan je verschillende behandelingen verwachten. Dagelijks meet ik steunzolen aan en worden voeten behandeld. Ondertussen geef ik advies over schoenen en de verzorging van je voeten. Indien nodig gaan we samen voetoefeningen doen.