Tarieven

Podologie – steunzolen 
Podologische steunzolen  € 230,- (onderzoek, aanmeten zolen, een paar steunzolen, ophalen, evt aanpassing en nacontrole)
Jaarcontrole zonder steunzolen € 45,-
Jaarcontrole met steunzolen € 195,-
Tweede paar steunzolen binnen 4 maanden  € 140,-

Podologische steunzolen voor werkschoenen vanaf  € 270-
Tweede paar zolen voor werkschoenen  € 160,-

Nieuw dekje  € 25,-
Aanpassing of reparatie vanaf € 25,-

Pedicurebehandeling
Pedicure 30 min.  € 36,50
Pedicure compleet 40 min.  € 41,50
Voetmassage na pedicurebehandeling 20 min.  € 23,50
Pedicure medische (CVA / parkinson / oncologie) 40 min. € 41,50

Pedicure Ingroeiende nagel
Ingroeiende nagel  € 41,50
Ontstoken ingroeiende nagel  € 41,50
Ontstoken ingroeiende nagel tweede behandeling  € 25,50
Nagelbeugel na pedicure  € 19,50
Nagelreparatie na pedicure  € 19,50
Orthese (persoonlijk hulpstukje tussen tenen) vanaf  €  22,50

Voetreflexologie
Voetreflexologie voor balans 50 min.  € 57,50
Voetreflexologie bij een burn-out 50 min.  € 57,50
Voetreflexologie (20 min.) na pedicurebehandeling  € 23,50

Voorwaarden
De betaling wordt gedaan via een betaalverzoek of per factuur (met een betalingstermijn van 8 dagen).
Een niet nagekomen afspraak, zonder afmelding binnen 24 uur  is € 29,50

 

Vergoedingen

Vergoeding podologie

Er is een vergoeding van steunzolen mogelijk vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Deze vergoeding kan het gehele, maar ook een deel van het bedrag beslaan. Meestal is dat een vast bedrag per jaar. 

Op de website van Stichting LOOP  kun je dit voor jouw verzekering opzoeken. Ook kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Vergoedingswijzer: https://www.loop.nl/vergoedingen

 

Vergoeding voetreflexogie

In de afgelopen jaren werd de behandeling van voetreflexologie vergoed door een aantal zorgverzekeraars. De afgelopen jaren was het steeds de vraag of dat zo zou blijven. Dit jaar zijn de vergoedingen grotendeels gestopt. Grotendeels, want begin 2022 kwam toch het goede nieuws dat Zilverenkruis nog 1 jaar gaat vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Wat fijn voor al die cliënten die hier gebruik van maken!

Dit betekent een vergoeding van 40 euro per behandeling met een bepaald maximum per jaar. Dat maximum is afhankelijk van het aantal 'sterren'. 

Ik ben lid van de Bond van Europese Reflexologen (BER) en leg om de twee jaar een examen leg. Dit maakt mij beroepslid en daarom zijn jouw voeten in goede handen!

Vergoeding Medisch Pedicure

Voor een reguliere pedicurebehandeling bestaat geen vergoeding van de zorgverzekeraar. Er is wel een vergoeding mogelijk voor patiënten met reuma of diabetes en enkele ziektebeelden.

Reuma
Voor reuma is een verwijzing van jouw specialist of huisarts nodig. Met deze verwijzing en de factuur van de pedicurebehandeling kun je een declaratie indienen bij de zorgverzekeraar. Vraag de mogelijkheden na bij jouw zorgverzekeraar. De vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

Diabetes
Bij vermindering van gevoel of doorbloeding worden diabetespatiënten door de huisarts naar de podotherapeut doorgestuurd. Die zal een zorgprofiel opstellen en verwijzen naar de medische pedicure. Er is een vergoeding voor de medisch noodzakelijke voetzorg. In mijn de praktijk geldt een bijdrage van 7.50 euro.

Achterliggend ziektebeeld
Enkele zorgverzekeraars vergoeden een medische pedicurebehandeling als er een ziektebeeld als Parkinson, CVA, MS of kanker aan ten grondslag ligt. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar, want deze vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

 

Behandelingen

Registerpodologie

Door pijn aan je voet loop je niet meer lekker. Het leven wordt er zo niet leuker op, soms heb je gewoon geen zin om ergens naar toe te gaan, je wordt er moe van! 

Wil je weer fijn wandelen en lopen zonder pijn? Maak een afspraak voor een voetonderzoek en voor het eventueel aanmeten van steunzolen.

Voetreflexologie

Geef jezelf dat rustmoment en voel hoe de stress uit je lichaam glijdt. Met een drukpuntmassage op je voeten, word je in diepe ontspanning gebracht.

Je ligt op een comfortabele relaxstoel, warm onder een deken en met ontspannen muziek. Je ruikt de geur van lavendel. Laat je gedachten de vrije loop of spreekt ze uit. Doe wat jij wilt.

Medisch pedicure

Ken je dat gevoel? Je kijkt naar je voeten en die zien er niet uit zoals jij zou willen. Een nagel is gelig en er is te veel eelt. De eeltplekken gaan zelfs zeer doen en barsten open. 

Wil jij weer mooie voeten zonder pijnlijke plekken zodat je heerlijk met blote voeten naar buiten kan gaan? Maak dan een afspraak voor een pedicurebehandeling. Daar krijg je blije voeten van!